Ons gebouw

Wie binnen stapt in ons gebouw ervaart de rust en de ruimte. Ons gebouw aan de Chopinstraat 10 in Gouda heeft 12 ruime lokalen.
Daarnaast zijn er twee speellokalen die wij ook gebruiken voor onze weekopeningen en vieringen.

Kenmerkend voor ons gebouw zijn de brede gangen en de grote ruimtes onder de lichtkoepel. Deze ruimtes worden ook dagelijks gebruikt door onze kinderen. Bijvoorbeeld om samen te werken, te spelen in de speelhoeken of voor onze lessen dramatische expressie.

Wij vinden het belangrijk dat kinderen plezier ervaren in lezen. Onze school beschikt over een eigen bibliotheek. Kinderen vanaf groep 5 kunnen hier boeken lenen op hun eigen niveau en daaruit lezen in de klas.

Aan beide kanten van ons gebouw hebben we een ruim schoolplein. Met twee schoolpleinen is er genoeg ruimte voor de kinderen om te spelen. In 2021 krijgen onze pleinen een restyling. Onze eigen kinderen hebben meegedacht over deze plannen.

Voorzieningen

We gebruiken in alle groepen digitale schoolborden.
Verder hebben we een zogeheten ‘BAVI-bibliotheek’ in huis. Kinderen vanaf groep 5 kunnen hier boeken lenen op hun eigen niveau en daaruit enkele keren per week lezen in de klas.
De term ‘AVI-lezen’ slaat op verschillende niveaus van technisch lezen. Met ‘BAVI’ geven we aan dat we de Beleving, Belangstelling en Betrokkenheid van kinderen bij het lezen belangrijk vinden.

Ons schoolplein

Ons plein is een Zone-Parc-plein. Dit plein is ingericht in drie zones, waarin kinderen fijn met elkaar kunnen spelen. In zone ‘rood’ wordt gesport, in zone ‘blauw’ wordt gespeeld en zone ‘geel’ is voor rust en om met elkaar te praten.

Er is ruimte om fietsen te stallen voor kinderen die verder weg wonen dan de Muziekbuurt en de Componistenbuurt.